Hvorfor bruke munnbind?

I denne artikkelen vil vi informere om fordelene ved å bruke munnbind, når og hvorfor man burde bruke det. I dag har bruken av munnbind eksplodert, flyselskaper krever munnbind på fly og land innfører statlig påbud. I sosiale medier blir det sett på som ett motesymbol, og munnbind har blitt en del av outfitten i designerbransjen. Det er bra å belyse verden om munnbind, med det er derimot ikke riktig å oppfordre til feil bruk. Det er viktig å skille mellom munnbind av medisinsk kvalitet og ikke-medisinske ansiktsmasker. I mange situasjoner kan det være negativt å bruke en ikke-medisinsk ansiktsmaske ettersom det kan gi en falsk trygghet, spre potensiell dråpesmitte fra hals og kinn på grunn av dårlig passform, samt være grobunn for bakterier. 

 Sist oppdatert 25. mai 2020

Hva er medisinske munnbind?

Medisinske munnbind har dokumentert effekt og forhindrer spredning av virus og bakterier. De må være CE-godkjent og ha en Type-klassifisering, dette kan være 1, 2, eller 2R. Det er viktig å påpeke at det er kritisk å bruke munnbindet korrekt for å forhindre smitte.

Sammen med god håndhygiene er medisinske munnbind ett godt tiltak for å unngå spredning av smitte. Korrekt bruk av medisinsk munnbind har dokumentert effekt mot bakterier og virus. Asia har en kultur for munnbind, og det funker! Det er på tide at vesten tar lærdom. I April hadde Kina en femtiendedel av registrerte smittetilfeller pr. innbygger sammenlignet med de hardest rammede landene i Europa. 

Vi håper denne artikkelen var nyttig for deg, dersom du har noen spørsmål hjelper vi deg gjerne. Du kan nå oss på mail@trygg-helse.no. Dersom du ønsker å bestille medisinske munnbind over nett, kan det gjøres her

 Relevant artikkel: Hvordan bruker man munnbind?

Kilder: