Myrra/Myrrah eterisk olje

Myrraoljen er ravgul, tykk og viskøs og dufter svakt av tre og kvae. Den har et hint av medisin og kamfer. Myrra er velkjent for sine legende egenskaper og den brukes mye i parfymer, kosmetikk og farmasøytiske produkter.

PrisNOK199,00 inkl. mva.
På lager
  • Produktinfo
  • Egenskaper og bruksområder
  • Produktanmeldelser (0)


Eteriske oljer 

Urter og plantevekster har til alle tider vært brukt terapeutisk og medisinsk av mennesker. Eteriske oljer er en fantastisk gave naturen gir oss. Oljene gir oss mulighet til å dra nytte av naturens egen livskraft og energi. De naturlige stoffene i oljen har flere helsebringende effekter for menneskets kropp og psyke. Eteriske oljer er svært konsentrerte ja de er faktisk 50-70 ganger mer kraftfulle enn urter og de må av den grunn tynnes ut før bruk i vann eller olje. 

Eteriske oljer produseres ved å konsentrere planteekstrakter gjennom vann eller dampdestillasjon fra blader, trær, bark, røtter, knopper og blomstene til aromatiske planter. Sitrusoljene er derimot oftest kaldpresset eller dampdestillert fra skallene.

Eteriske oljer kan absorberes gjennom huden. De fleste av oljene må da tynnes ut før bruk. Ved innånding av eterisk olje f.eks fra en diffuser taes de fordampede partikklene opp i lungene og de fraktes over i blodbanen. Videre føres partikklene rundt i kroppen til organer der egenskapene til den enkelte eteriske olje kan gi terapeutisk effekt. Spesielt vil innånding av eteriske oljer ha evnen til å stimulere områder i hjernen som styrer følelser og minner. Noen dufter kan gi en atmosfære av ren avslapping og ro. Andre dufter vil gi energi og ha medisinske egenskaper som åpning av tette luftveier. Prøv sitrusduft i diffuseren da vel, lukk øynene og føl at du rusler blant sitrontrær i Cinque Terre eller velg Lavendel og ta en kortreist tur til Lavendelmarkene i Provence. Det er uante muligheter for gode opplevelser ved duftsetting av hjemmet.

Eterisk betyr flyktig og lett fordampbart. De skiller seg fra f.eks kokkosolje, olivenolje o.l som ikke kan fordampe. Eteriske oljer inndeles i tre grupper etter flyktighetsgrad (hvor lett de fordamper):

 

Toppnote: Flyktige oljer som dufter i ca 24 timer.

Mellomnote: Duften varer i ca to til tre dager.

Basisnote: Duften varer ca fem til syv dager

 

 

 

 

 

 

Innhold: 10: ml

Eterisk myrraolje 

Myrraplanten er et aromatisk og tornete lite tre. Myrratreet treet vokser i tørre og ørkenlignende strøk i afrika og asia. Barken på treet er hvit og gråaktig. Fra denne barken utsondres en gulaktig væske som når den kommer i kontakt med luft stivner raskt og blir til rødbrune små dråpeformede harpiksklumper. Det er denne harpiksen vi kjenner som myrra . Når harpiksen dampdestileres utvinnes den eteriske myrraoljen. Oljen har en karakteristisk ravgul farge og den har utrolig mange gode egenskaper. Myrra har blitt brukt som medisin, parfyme og røkelse i flere århundrer. Den ble brukt til balsamering og i religiøse ritualer. Historiske skrifter forteller oss at myrra var så verdifull at den var likeverdig med gull.

Den eteriske oljen sies å medføre mange helsefordeler. Spesielt brukes den for sine  antiseptiske og foryngende egenskaper. Myrratinktur anvendes i farmasøytiske tannpleieprodukter som tannkrem, gurglevann o.l da den er desinfiserende, munnrensende og halsrensende. I kosmetikk brukes oljen som duftkomponent i parfymer, såper og kremer. Den brukes også som smakskomponent i næringsmidler og alkohol. Myrra eterisk olje brukes også i aromaterapi. Den blandes da gjerne i en bærolje. Massasje med oljen skal være gunstig for både immunforsvaret, fordøyelsesplager, luftveisproblematikk, sårheling samt virke hudforyngende. Myrra eterisk olje skal være veldig fin å bruke i meditasjon da den har ord på seg for å åpne og balansere sinnet samt  fremme følelsesmessig velvære. Det blir sagt at Myrra bygger bro mellom himmel og jord.

Myrraoljen er så tykk og viskøs at det er nødvendig å varme flasken i f.eks varmt vann før bruk slik at oljen blir mer håndterlig og flytende. Myrraoljen er fin å blande med andre eteriske oljer da den fikserer andre dufter slik at de ikke fordamper så lett. I diffuser og duftspreder brukes fire dråper av oljen.

       Egenskaper

  • Antiseptisk
  • Fin for munn og tannkjøttproblemer
  • Gunstig for sår og oppsprukken hud 
  • Kan virke hudforyngende
  • Effektiv mot fotsopp styrkende for negler
  • Virker avslappende og beroligende 
  • Kan åpne sinnet 
  • Kan gi ro og trygghet
  • Fin mot mentale forstyrrelse 
  • Fin i meditasjon og bønn

        Brukstips

  • Diffuser: Bruk 3-4 dråper eller ønsket mengde i diffuseren. Fin å blande med lavendel, søt appelsin, sandeltre, einer , furu, geranium.
  • Munn og tannhelse:Tilsett 1 dråpe på tannkremen som munnrens
  • Hudpleie:Tilsett oljen i fuktighetskremen som middel for å forebygge/redusere fine linjer og rynker samt  freshe opp huden.
  • Muskelbalsam og massasjeolje: Bland 5 dråper av den eteriske oljen med 10 ml baseolje som feks kokkosolje.
  • Parfyme:1 dråpe blandes med 10 dråper baseolje f.eks jojobaolje eller bærolje
  • Smakstilsetning: 1 dråpe blandes i 125 ml væske.
  • Bad: Fyll opp badekaret og tilsett 8 dråper myrraolje blandet i litt baseolje som feks jojobaolje. 
  • Plante: Myrra (Commiphora Myrrah)
  • Plantedel: Planteekstrakt/harpiks
  • Voksested: Saudi Arabia
  • Utvinningsmetode: Vanndampdestillasjon
  • Flyktighetsgrad: Bunn
  • Innhold: 100% ren naturlig eterisk olje av Myrra  

        Forsiktighetsregler

  • Myrra regnes ikke som giftig   Myrra er en mild olje som ikke virker irriterende eller sensibiliterende men bruk ikke sterke konsentrasjoner. 
  • Personer med nyresyksom bør ikke bruke Myrra eterisk olje.
  • Myrra skal ikke brukes innvortes i konsentrert form.
  • Brannfarlig.

        Oppbevares utilgjengelig for barn.

Skriv en produktanmeldelse og del dine erfaringer med dette produktet med andre kunder.